Moderátoři: smith

Profilový obrázek
rad27

Uživatel

Zaregistrován:
23. 8. 2025

#1 18. 9. 2025, 19:05

Dobrý den, koupili jsme nemovitost z roku 1928 včetně kachlových kamen na fotografii. Poradíte prosím férovou cenu a případně na koho se obrátit s prodejem? Lokalita Nový Jičín. I když to moc nejde poznat, barva kachlí je tmavě zelená, kamna jsou přes 2 m vysoká a mají i boční komůrku, asi pro ohřev hrnců.

Předem děkuji za jakoukoli radu.

Profilový obrázek
kosican

Uživatel

Zaregistrován:
2. 7. 2017

#2 19. 9. 2025, 06:20

Svoju otázku ste zrejme omylom zaradili do sekcie filatelie. Budete musieť trochu počkať, kým to zodpovedná osoba presunie.

Dovtedy si reálnu cenu kamen zistíte aj sami. Zájdite na stránky, ktoré sa skutočne zaoberajú predajom kamen a tam zistíte, aké sa dosiahli ich reálne ceny a za aké ceny sa predávajú im podobné.

Upozorňujem ešte na jednu podstatnú okolnosť - kamna na predaj treba odborne rozobrať, zachovať pôvodný spojovací materiál, alebo zabezpečiť nový a aj to niečo stojí. Na Slovensku také kamna predávajú v cene okolo 100 Euro, teda asi 2500 kč, ale trh stagnuje, ponuka prevyšuje dopyt, je málo kupcov.

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#3 19. 9. 2025, 09:28

já jsem teď lety potřeboval na opravu segmenty a nabídku jsem objevil inzerát na shodný typ béžovych kachlaku.

majitel ale požadoval 10 tisíc, že je to vzácnost.

do kvůli dvirkam a nahoře soklu jsem odmítl.

po půlroce se mi pan ozval jestli ještě mám zájem že mi to nechá z odvoz.

pro kamna jsem si přijel, ale byly velmi propalene a to co jsem.chtel nepoužitelné.

tak nevím za kolik nakonec a jestli vůbec.

ale chalupáři občas něco poptavaji

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.